حجتالاسلام مجید کافی در گفتوگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به انتشار خبری در برخی سایتها مبنی بر شارژ بن کارتهای الکترونیکی کتاب طلاب در آیندهای نزدیک و اعلام آن از طریق پیامک توسط یکی از خبرگزاریها، در قالب وعده وزیر ارشاد، گفت: در سالهای گذشته، طلاب از طریق معاونت امور طلاب و دانش آموختگان مرکز مدیریت حوزه های علمیه با پشتوانه خانه کتاب تهران به نمایندگی وزارت ارشاد، بن کارت کتاب خود را دریافت میکردند. اما با توجه به ضعیف بودن خدمات ارائه شده همچون تاخیر حداکثر 6 ماهه برای دریافت رمز مجدد و صدور کارت المثنی، اداره کل تسهیلات را بر آن داشت تا با پیگیری های مستمر از طریق بانک عامل و مسئولین فنی آن در استان که به خاطر همکاری و تشریک مساعی آنان جای تقدیر دارد، روند جاری ارائه خدمات به حداکثر 20 روز و در نهایت ارائه خدمات از طریق تمامی شعب بانک عامل در سراسر کشور انجام شود.
وی با اشاره به وقفه صدور بنکارت الکترونیکی کتاب طلاب ادامه داد: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، شارژ مجدد این بن کارتها توسط وزارت ارشاد را مشروط به همکاری و مشارکت 50 درصدی مرکز مدیریت حوزه های علمیه نمود که این امر منجر به تعطیلی شارژ بن کارتها در سال 1388 گردید. با رایزنیهای صورت گرفته توسط حجتالاسلام والمسلمین ملکدار معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه، دکتر پرویز، معاون وقت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنا شد شارژ بن کارتها از طرف این وزارتخانه انجام شود و حوزه از راههای دیگری کمکهای خود را به طلاب ارایه نماید.
*نتیجهای حاصل نشد!
مدیر کل تسهیلات حوزه های علمیه با اشاره به سابقه شارژ بنکارتهای کتاب طلاب، خاطرنشان ساخت: پس از سه مرحله شارژ بن کارت کتاب طلاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سال 1387 به مبلغ 300.000 ریال، اردیبهشت 1388 به مبلغ 000/200 ریال و نیز آذر 1389 به مبلغ 000/300 ریال، در تاریخ 05/12/1389 لیست و سی دی اسامی 169/51 نفر از طلاب که دارای بن کارت هستند جهت صدور و شارژ و نیز لیست و سی دی اسامی 010/36 نفر از طلابی که فاقد بنکارت می باشند جهت شارژ و صدور کارت به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ارسال گردید و در پی آن دو فقره نامه در تاریخهای 10/02/1390 و 23/4/1390 به اداره کل ارشاد استان قم جهت پیگیری لیستهای مربوطه ارسال گردید، ولی متأسفانه پس از پیگیری های فراوان تاکنون نتیجهای حاصل نشده است.
حجتالاسلام کافی ادامه داد: بنا به دلائلی از جمله اشتباه بودن اسامی کارتها و صلاح نبودن توزیع آن در بین طلاب در تاریخ 23/01/1388 تعداد 13.928 بن کارت کتاب بدون استفاده به اداره کل ارشاد استان قم ارجاع داده شد. همچنین پس از مشاهده مشکلات زیادی در شارژ و تعطیلی صدور بن کارت کتاب برای طلاب فاقد بن کارت بنا شد که کارتهای مرجوعی به صورت یکبار مصرف برای استفاده طلاب جدید الورود و ممتازین حوزوی به حوزه عودت داده شود، اما با پیگیریهای ؟ معلوم شد که در حال حاضر کارتهای مرجوعی مذکور در خانه کتاب وزارت ارشاد در تهران بلا استفاده موجود می باشد و بر همین اساس در تاریخ 29/10/1389 نامه ای به خانه کتاب ا تهران جهت عودت بن کارت های ارسال شد، ولی متاسفانه علی رغم پیگیری های متعدد تا کنون، نتیجهای حاصل نشده است.
*وعدهای که محقق نشده است!
حجت الاسلام کافی در ادامه با اشاره به اعلام وزیر ارشاد در خصوص شارژ بنکارتهای طلاب، یادآور شد: در ایام برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران وزیر محترم ارشاد در نشست خبری اظهار داشت: بن کارت کتاب طلاب شارژ شده است. از آنجائی که شارژی صورت نگرفته بود، تعداد زیادی از طلاب برای پیگیری موضوع به صورت حضوری مراجعه و یا تماس تلفنی تا کنون نسبت به اصلاح خبر و یا تحقق آن و شارژ بن کارت کتاب طلاب از طرف وزارت ارشاد گرفتند،اما اتفاقی نیافته است.
مدیر کل تسهیلات حوزههای علمیه یادآور شد: هر سال بن کارت کتاب سایر اقشار در حال تحصیل جامعه به صورت منظم شارژ میشود و از امتیازات اعطایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهرهمند میشوند، ولی طلاب حوزه های علمیه که سهم بسیاری در ارتقاء فرهنگ جامعه دارند از کمترین خدمات حمایتی ارشاد بهره مند هستند.
حجتالاسلام کافی در پایان با اشاره به مقایسه خدمات ارشاد به دانشجویان و طلاب، گفت: همهساله تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی و فنی دانشگاه ها جذب حوزه های علمیه می شوند و با مشاهده وضعیت ارائه تسهیلات وزارت ارشاد به طلاب و مقایسه آن با زمان تحصیل خود در دانشگاه، به وجود تبعیض در ارائه تسهیلات به اصطلاح دانشجوئی با طلاب اذعان میکنند.